Składniki:
1 kg serka homogenizowanego
6 galaretek w różnych smakach i kolorach
1 paczka cukru wanilinowego
1 łyżka kakao
1 puszka ananasów (lub innych owoców)
Sposób przygotowania:
Galaretkę (każdy z kolorów osobno) przyrządzamy według opisu na opakowania, wprowadzając jedynie taką zmianę, że ilość wody zmniejszamy o połowę (1 szklanka). Gdy galaretka wystygnie dodajemy do niej 4 czubate łyżki serka homogenizowanego i jedną łyżeczkę cukru wanilinowego. Mieszamy.
Tylko do pierwszej warstwy (spód) dodajemy kakao. Polecam do tego galaretkę wiśniową-bardzo dobrze się komponuje). Wlewamy galaretkę do formy, ostudzoną wstawiamy do lodówki. Gdy stężeje przyrządzamy kolejną warstwę naszego tęczowego sernika i tak w kółko. Na wierzch zostawiamy jedną galaretkę bez dodatku serka i cukru. Przygotowujemy ją w połowie ilości wody na opakowaniu. Czekamy aż ostygnie, wlewamy na wierzch i układamy owoce.
My będziemy w pełni delektować się jutro. ;) Tymczasem...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Za każdy komentarz dziękuję!